TIMBERLAND
Timberland превръща студеното време истинско забавление. Обувките и дрехите за мъже, жени и деца са създадени с цел да им предоставят не само топлина и защита от природните елементи, но и една стилна визия. Новите колекции обувки и облекло са направени от възобновяеми, органични и рециклирани материали, което позволява на хората по цял свят да се наслаждават на природата и винаги да изглеждат страхотно.

Историята на Timberland започва преди 40 години със създаването на едноименния Жълт ботуш, който през годините се превръща в емблема за качество.Началото е поставено от Нейтън Шварц през 1952г. в Бостън. По-късно към него се присъединяват и синовете му Сидни и Херман, а компанията се мести в Ню Хемпшир. През 1973г. Сидни Шварц представя първите по рода си непромокаеми кожени ботуши. Те са съчетание от първокачествен жълт набук, дебела гумена подметка и невиждана майсторска изработка. Жълтият ботуш се превръща мигновенно в класика. Той е наречен „Timberland”.

Обувката спомага за изграждането на марката и поставя нови стандарти в обувната индустрия. Първоначално тя е създадена с единствената идея да бъде функционална и непромокаема, но с годините се превръща в модна тенденция, като завладява пазарите в Северна Америка, Европа и Азия.

Timberland, дъщерно дружество на VF Corporation, е световен лидер в проектирането, инженеринга и търговията с висококачествени обувки, дрехи и аксесоари за потребителите, които ценят времето си на открито. Timberland предлага продукти с марка Timberland ®, Earthkeepers ®, Timberland PRO ®, Mountain Athletics® и Timberland Boot Company ®, всички от които предлагат качествена и детайлна изработка и са създадени да издържат на вредните влияния на природните елементи.

През 2013г. емблематичният Жълт ботуш на Timberland навършва 40 години. От началото си през 1973г. до ден днешен ботушът запазва класическата си визия, но в съчетание с модерните технологии на производство и с употребата на възобновяеми и рециклирани материали. През годините моделът се сдобива с множество подобрения, но никога не изневерява на оригинала и остава емблема за качество.


To top